Biography

Wie zijn Coverband Beauty and the Beasts


Coverband Beauty and the Beasts heeft samen meer dan 100 jaar ervaring in diverse coverbands en ze hebben mekaar gevonden in hun gezamenlijke smaak voor de betere coverband muziek. Na meer dan een jaar in het repetitiekot zijn ze er helemaal klaar voor. Verkijk je niet op de leeftijd van deze oude rakkers. Veel jongere coverbands kunnen een voorbeeld nemen aan deze muzikanten.
Gaston Lemmens - Keyboards, Backings

Bijnaam "Stonne"  

Gaston is al vanaf zijn elfde jaar met muziek bezig.
Al vlug kwam er een aanzoek van Joe Dee, waar hij dan later het orkest: The Wigs mee oprichtte.

Later speelde hij nog in groepen zoals: Franky Dee and the Beatnicks en The Dukes en overal had hij de bijnaam: ‘De Stonne’.

Gaston besloot om te gaan studeren aan het Koninklijk Vlaams muziekconservatorium van Antwerpen, waar hij vier jaar later zijn eerste prijs notenleer behaalde. Deze kennis opende de deuren voor het begeleiden van meer bekendere artiesten  zoals John Terra, Octopus, The Roadband (Gaston en Leo), Danny Fabry en Bobby Prins. In de jaren 90 heeft hij een tiental jaren gespeeld in de coverband : Mc Duff Dimension vooral bekend in de studentenwereld.

In welke groep hij ook speelde, het enthousiasme was steeds aanwezig, dit werkte aanstekelijk waardoor het plezier en de dynamiek (soms ook de decibels) van de groep de hoogte in gingen.

Nu met de coverband: Beauty and the Beasts gaat het er heel gezellig, leuk en vlot aan toe, maar steeds met dezelfde professionele inzet en wil om zo perfect mogelijke covers te brengen.
Jean-Pierre Franckx - Zanger, Percussie

Bijnaam "Pirre" 

Muzikant in hart en nieren, ex-drummer van "The Troubles", "The Midnights" & "The Dukes". Hij heeft zowat alle podia van Vlaanderen betreden en vele Vlaamse artiesten begeleid. Ook internationale artiesten zoals; J.Vincent Edwards, Dennie Christian, Lee Towers en André Hazes. 

Pirre is de componist van het bekendste Leuvense nummer "Ene mé hesp en ene mé Kees" geschreven voor Big Bill.

Pirre heeft voor verschillende artiesten studiowerk gedaan. 

Zijn levensmoto: "Als we maar gezond zijn"

Ronny Vernelen - Drums, Zanger, Backings

Bijnaam "Animal" 

Van bij de geboorte kon hij naar verluidt al goed "zingen" en spoedig volgde ook gevoel voor ritme.

Op zijn 15° kreeg hij zijn eerste drumstel. Een jaar later trad hij al mee op in dancings, feestzalen, café's en op kermissen. Eind de jaren '70 speelde hij in verschillende balorkesten in de Kempen. Daarna toerde hij 15 jaar rond met een trio dat het entertainment verzorgde op huwelijken en bedrijfsfeesten in België en in Nederland.

Nadien schakelde hij over op het Blues & Rock genre.

Na enige tijd van rust begon het weer te kriebelen en begon hij weer te spelen in coverbands waar hij werd opgemerkt door Gaston die hem en de anderen uitnodigde om samen Beauty en The Beasts op te richten. 

Een uitdaging die hij niet kon weigeren :-)

Ilse van den Broeck - Basgitaar, Backings

Bijnaam "Bassilske" 

Stammend uit een klassiek muzikale familie heeft Ilse pas laat haar talenten ontdekt. Met haar gevoel voor timing en ritme en haar rustige zelf vormt zij de perfecte muzikale ritmesectie met "Animal" Ronny en dit op haar favoriete instrument de elektrische Basgitaar.

Iemand moet The Beasts in toom houden. 

Haar favoriete bas is de American Fender Jazz Bass Deluxe voor de mooie volle, wollige klank en deze wordt versterkt op een Fender Bassmaster.

Coverband Beauty and the Beasts
Gitarist Dolf
Coverband Beauty and the Beasts
Gitarist Dolf
Dolf speelt al gitaar vanaf zijn 8° en volgde conservatorium. Hij begon al heel jong met een eigen bandje. Wanneer hij 14 was begon hij zelf nummers te componeren waardoor hij op zijn 16 door Sabam erkend werd als "Componist". Dolf heeft alle muzikale waters doorzwommen, Pop, Rock, Country, Westcoast etc. niets is hem nog vreemd. Hij richtte zijn eigen muziekstudio in en begon nummers te schrijven en productie te doen voor beginnende artiesten, zo ook onder andere voor de énige echte Sergio.. Dolf stond zelfs in de BRT Top 30 met een electropop nummer met de band "Future Sense". Hierna is het lange tijd stil geweest op muzikaal vlak omdat er andere prioriteiten dienden gesteld te worden. Maar, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ondertussen speelt Dolf weer de pannen van het dak in enkele lokale bands waaronder Beauty & The Beasts. Zijn vraag om de Beauty te mogen zijn werd door de andere bandleden unaniem verworpen.

Coverband Beauty and the Beasts

Wilt u live artiesten boeken of een coverband inhuren voor uw evenement? Feestband muziekband, rock coverband "Beauty and the Beasts" uit Betekom op de grens van Vlaams-Brabant met Antwerpen brengt u de juiste muzikale sfeer uit de sixties, seventies and eighties tot vandaag. Beauty and the Beasts is een live coverband te boeken voor een privé feest, voor bruiloft muziek, een bedrijfsfeest, kermissen en braderijen of café optredens, en dit tegen een zeer democratische onkostenvergoeding. Coverband Beauty and the Beasts treedt op in heel België met een licht voorkeur voor Vlaams-Brabant, Limburg, Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Live coverband Beauty and the beasts is de beste garantie op ambiance op uw feest. Beauty and the Beasts is een echte rock coverband en wij brengen u de grootste hits, allemaal live zonder gebruik te maken van backing tracks. Wat je ziet en hoort is "what you get" 100% live coverband Beauty and the beasts. Met meer dan 100 jaar gecumuleerde ervaring weet coverband Beauty and the Beasts als geen ander in te spelen op de verlangens van het publiek. Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren in verband met de mogelijkheden voor uw live event. Verzoeknummers afwijkend van onze playlist kunnen in samenspraak en mits lang genoeg van tevoren aangevraagd. Beauty and the Beasts is een live coverband en we moeten deze nummers kunnen instuderen voor we ze perfect kunnen opvoeren. Als coverband stellen we hoge eisen aan de opvoering van de nummers waarbij we het origineel zo dicht mogelijk trachten te benaderen. Om verzekerd te zijn van een avond die iedereen zich zal herinneren kan u best live artiesten boeken. Wij spelen zonder extra verplaatsingsvergoeding in Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. 

Als coverband onderscheiden wij ons van andere coverbands door ons streven naar perfectie. Zelden zal u een andere coverband een origineel zo perfect weten naspelen. Wij vinden deze kwaliteit ontzettend belangrijk en ook de interactie met het publiek dat naar een coverband komt kijken en luisteren is voor ons van het grootste belang. Beauty and the Beasts’ avond is geslaagd als uw evenement een feest is geweest. Het zal moeilijk zijn om op deze muziek stil te blijven zitten. Het plezier van een coverband te zien en horen spelen is niet vergelijkbaar met een DJ maar we zijn uiteraard wel complementair ;-) Kortom met coverband Beauty and the Beasts is het altijd feest.


Coverband Beauty and the Beasts treed op voor ieders budget. In kleine ruimtes zoals cafés kan er opgetreden worden zonder grote PA installatie en kunnen we bijgevolg de kosten drukken. Zo worden ook verjaardag- of jubileum feesten haalbaar. Een optreden van coverband Beauty and the Beasts kan variëren van 1 tot 3 uur spelen waarbij we om het anderhalf uur een kleine pauze inlassen. Tijdens deze pauze kan Beauty and the Beasts zorgen voor wat achtergrondmuziek door hun PA isntallatie.


Coverband Beauty and the Beasts kan ook optreden op kleine festivals waarbij er gebruik kan worden gemaakt van de aldaar aanwezige PA installatie of er wordt door Beauty and the Beasts een externe PA installatie met geluidsman ingehuurd. Dit alles is noodzakelijk om u te kunnen laten genieten van de beste kwaliteit die coverband Beauty and the Beasts u te bieden heeft.